باید بهعنوان کسی که قرار است ماهیانه پولی به صاحبخانه پرداخت کند، خود را بهدرستی معرفی کنید و به صاحبخانه اطمینان بدهید که توانایی پرداخت اجارهخانه را دارید. سعی کنید راههای ارتباطی خود با صاحبخانه را دقیق و شفاف مشخص کنید. شمارههای در دسترس از خود ارائه بدهید و شماره و راه ارتباطی با صاحبخانه را نیز دریافت کنید
.
در رابطه با پرداخت قبوض اطلاعات لازم را کسب کنید و از صاحبخانه سؤال بپرسید. باید بدانید پول کرایهای که پرداخت میکنید صرفا برای اجارهبهای منزل است یا موارد دیگری مانند قبوض و شارژ ساختمان و… را هم دربرمیگیرد یا خیر.
پرسیدن دربارهی میزان پرداختی برای قبوض و شارژ و… در فصول مختلف هم ضروری است. اگر این اطلاعات را بدانید تنظیم بودجه را بهتر سروسامان خواهید داد.
وقتی برای بازدید آپارتمانی مراجعه میکنید، سعی کنید همه چیز را دقیق از نظر بگذرانید. از تعمیرات و خرابیها دقیقا سؤال کنید. چون ممکن است بعدا بعضی از خرابیها به گردن شما بیفتد. موارد زیر باید در هنگام بازدید آپارتمان بهخوبی بررسی بشوند:
اگر همه چیز بهخوبی پیش رفت و از خانه و صاحبخانه خوشتان آمد، میتوانید وارد مرحلهی مذاکره بشوید
اگر طرف حساب شما مشاور املاک است و مسئولیت اجاره دادن مجموعه عظیمی از واحدهای مسکونی را به عهده دارد، کار برای تخفیف گرفتن و مذاکرهی بیشتر، کمی دشوار میشود. اما در صورتی که طرف حساب شما خانوادهای باشد که برای درآمد بیشتر واحد آپارتمانی خود را برای اجاره دادن در نظر گرفتهاند، قدرت چانهزنی بیشتری خواهید داشت.
در نوشتن قرارداد اجاره اصول مذاکره را رعایت کنید. آرام و مؤدب پیش بروید تا حرفتان شنیده و پذیرفته بشود. اگر بعضی امور مثل رسیدگی به منزل و حیاط و… را عهدهدار میشوید در قبال آن تقاضای تخفیف برای اجارهبها کنید. در صورتیکه پرداخت کرایه ماهیانه برایتان سخت است، از صاحبخانه بخواهید که پول پیش را بیشتر و مبلغ کرایه را کمتر کند.
یکی از اشتباهات رایج در معاملات امضای قراردادها بدون مطالعه تمام بندهای آن به شکل دقیق است. قبل از اینکه قرارداد اجاره را امضا کنید حتما آن را کامل بخوانید و به موارد زیر در آن دقت بفرمایید:
حواستان باشد قراردادها را یکساله بنویسید. قراردادها را طوری نبندید که مجبور باشید فراتر از یکسال به قرارداد متعهد بمانید. شاید شرایط شما تغییر کرد و مجبور شدید آپارتمان را ترک کنید و جای دیگری بهدنبال منزل باشید.
مثلا ممکن است محل کارتان تغییر کند یا مجبور شوید به شهری دیگر نقل مکان کنید یا بچهدار شوید و به فضای بیشتری نیاز پیدا کنید. پس حواستان به نوع قراردادی که میبندید باشد. در ضمن باید توجه کنید که از نظر حریم خصوصی، منزل اجارهای در چه وضعیتی قرار دارد. صاحبخانه نباید آزادانه و بدون اجازهی شما به آپارتمان یا ساختمان ورود کند. این موضوع را در نظر داشته باشید و قبل از نوشتن قرارداد آن را مطرح کنید.